Campioana NBA are deja o lună de când joacă fără Andrew Wiggins

Andrew Wiggins, unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Golden State Warriors în playoff-ul NBA din sezonul trecut, se confruntă cu probleme de familie ce îl țin departe de terenul de baschet. Canadianul a absentat din angrenajul californienilor în ultima lună și este neclar când va reveni la formația din San Francisco.

Ultima apariție pe teren a lui Wiggins datează din data de 13 Februarie anul curent. Golden State a disputat 13 meciuri în sezonul regulat al NBA de atunci.

Este impresionant modul în care campioana NBA în exercițiu a găsit soluția de a nu dezvălui nimic în ceea ce privește situația lui Wiggins. Este o problemă delicată de familie, niciunul dintre reprezentanții clubului nedorind să dezvolte subiectul.

Antrenorul Steve Kerr a declarat:

„Așa cum am stabilit de la bun început în acest caz, îi oferim spațiu. Știm cu toții că prin ceea ce trece Andrew și familia sa este mult mai important decât un joc, așa cum este baschetul. Sunt multe lucruri în această viață care contează mai mult decât un meci sau un sezon. Știm cu toții din cadrul organizației noastre că atunci când va fi pregătit să revină, Andre o va face. Nu știu dacă acest lucru se va întâmpla în acest sezon.”

Stephen Curry a vorbit în termeni asemănători:

„Suntem prieteni, suntem colegi de echipă. Tot ce pot să fac în acest moment pentru el este să-i transmit că are tot sprijinul meu. Viața bate baschetul. Asta este realitatea. Oricând va fi pregătit să revină la echipă sunt convins că o va face, iar noi îl vom primi cu brațele deschise. Știu că îi lipsim, așa cum și el ne lipsește, dar sunt lucruci mai presus de acest lucru”.

În vârstă de 28 ani, ales cu opțiunea numărul 1 în NBA Draft 2014 de către Cleveland Cavaliers, Andrew Wiggins are medii stagionale de 17.1 puncte, 5.0 recuperări și 2.3 pase decisive pe meci. Jucător de poziția 3, utilizat de Warriors la poziția 4 în playoff-ul NBA 2022, fiind posibil jucătorul decisiv al finalei NBA, prin prisma duelului cu Jayson Tatum, Wiggins este unul dintre cei mai importanți componenți ai lui Golden State Warriors.

La ora publicării acestui text, Golden State are 36-34 la general și se situează pe locul al 6-lea în Conferința Vest, ultimul ce asigură calificarea directă în playoff-ul NBA. Warriors se luptă pentru un loc de playoff cu nouă echipe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.