Campioana Franței a început noua ediție de campionat cu o victorie în fața echipei lui Marcus Ginyard

LDLC Asvel Villeurbane s-a impus în prima etapă din LNB Pro A – ediția 2019/20. Campioana în exercițiu a Franței și formația ce va evolua în Euroliga masculină a primit vizita lui Limoges CSP. Rezultatul final al partidei desfășurate duminică (22.09) a fost de 94-84.

Jocul a fost controlat de elevii lui Zvezdan Mitrovic. Lyon s-a desprins la 47-35 în prima jumătate a partidei. Repriza secundă a fost echilibrată, dar cu formația gazdă în permanență la conducere.

Livio Jean Charles a totalizat 19 puncte, Edwin Jackson a adăugat 17 puncte, iar Amine Noua a terminat cu 12 puncte, 4 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Brian Conklin a reușit 22 puncte, iar Atourmane Diagne a terminat cu 18 puncte, 9 recuperări pentru Limoges.

Marcus Ginyard, fost jucător în LNBM, la CSM CSU Oradea, a bifat 33 minute de joc pentru Limoges. Este jucătorul cu cele mai multe minute de joc în echipa sa. Americanul a avut 10 puncte, 5 intercepții și 2 recuperări pentru 11 la eficiență.

În sezonul competițional 2019/20, în Franța, meciurile din LNB Pro A sunt devansate de confruntările dintre aceleași echipe în campionatul speranțelor. Fiecare echipă este obligată să aibă propria echipă de juniori. Calendarul competiției juvenile este identic cu cel din LNB Pro A, partidele juniorilor disputându-se în deschiderea confruntării seniorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *