Calificare cu emoții în semifinalele ligii din Franța pentru marile favorite

Primele două clasate în sezonul regulat, marile favorite și totodată reprezentantele Franței în Euroligă, au avansat in extremis în semifinalele LNB Pro A. Ambele au câștigat cu 2-1 la general în primul tur al playoffului după ce au fost învinse pe teren propriu în deschiderea fazelor eliminatorii.

LDLC Asvel Villeurbane a pierdut pe teren propriu cu Cholet, scor 70-74, în partida de deschidere a fazelor superioare din liga profesionistă a Franței. O zi mai târziu, AS Monaco a cedat, scor 87-100, în duelul de pe teren propriu cu Strasbourg.

Seriile s-au mutat la Cholet și Strasbourg, Meciul 2 devenind decisiv pentru primele două clasate în sezonul regulat. Asvel a învins în deplasare cu 82-66, iar Monaco a triumfat pe teren străin cu 97-95. Așadar, seriile au intrat în joc decisiv.

Asvel a învins Cholet cu 84-82 în Meciul 3, pentru a-și asigura calificarea în semifinale. În schimb, Monaco a trecut de Strasbourg cu scorul de 82-80. Cu alte cuvinte ambele echipe au câștigat partidele decisive la diferență de o posesie. De altfel, AS Monaco a jucat prelungiri atât în Meciul 2, cât și în Meciul 3.

În semifinale au mai avansat JDA Dijon (locul 5) și Pau Orthez (locul 6). Ambele au învins cu 2-0 la general după ce au eliminat echipele clasate mai bine în sezonul regulat, în speță Limoges (locul 4) și Boulogne Metropolitans (locul 3).

Confruntările din semifinale sunt:

  • LDLC Asvel Villeurbane (1) vs JDA Dijon (5)
  • AS Monaco (2) vs Pau Othez (6)

Dacă primul tur s-a jucat pe sistemul cel mai bun din trei meciuri, semifinalele și finala se vor disputa pe sistemul cel mai bun din cinci partide. Penultimul act demarează pe 1 Iunie. Playoff-ul în Hexagon se încheie cel mai târziu pe 25 Iunie.

Foto: www.lnb.fr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.