Brooklyn Nets au luat o decizie în ceea ce îl privește pe Kyrie Irving

Brooklyn Nets au luat decizia de a se delimita de Kyrie Irving până în momentul în care va fi eligibil să se antreneze și să joace pentru gruparea din New York City. Anunțul a fost făcut marți (12.10), cu o săptămână înaintea startului oficial al sezonului 2021/22 în NBA.

Conducerea clubului a luat această decizie în condițiile în care Irving este cel mai celebru jucător din NBA despre care se știe cu exactitate că nu este vaccinat împotriva COVID-19. Potrivit legii în vigoare, Irving s-ar putea antrena alături de colegii săi, chiar dacă în New York nu este permis ca nevaccinații să participe la activități de acest gen în condițiile în care el face parte dintr-o organizație privată. Totuși, legea nu îi permite să participe la meciuri, acolo unde participă publicul larg și există o cu totul altă expunere în contextul răspândirii noului coronavirus.

Managerul general Sean Marks a precizat că Irving se va alătura echipei la antrenamente și meciuri în momentul în care va fi eligibil să o facă. Cu alte cuvinte după ce se va vaccina, dacă va alege să facă acest lucru. Iată ce a declarat amintitul oficial:

„Kyrie a făcut o alegere personală și îi respectăm dreptul individual de a alege. În prezent, alegerea îi restricționează capacitatea de a deveni membru cu normă întreagă al echipei, dar noi nu vom permite niciunui membru al echipei noastre să facă parte din echipă sub formă de activitate parțială. Este imperativ să continuăm să construim o echipă adevărată și să rămânem fideli valorilor noastre stabilite de mult timp, prin colegialitate și sacrificiu.”

Irving ar fi putut să joace la meciurile din deplasare ale lui Nets, cu excepția celor din San Francisco, unde există restricții similare celor din New York City. Totuși, prin decizia clubului de a nu-i permite să se antreneze și să joace situația lui Kyrie devine extrem de complicată.

Kyrie Irving este unul dintre superstarurile NBA la ora actuală. El are un titlu NBA cucerit în 2016, atunci când a oferit cea mai strălucitoare imagine a sa, marcând coșul decisiv în Meciul 7 al finalei, ajutând pe Cleveland Cavaliers să revină de la 1-3 în seria cu Golden State Warriors. Ulterior a jucat pentru Boston Celtics, iar acum se află la Brooklyn Nets.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *