Boston Celtics avansează în finala Conferinței Est din playoff-ul NBA 2023

Boston Celtics completează careul de ași al playoff-ului NBA 2023. Verzii au surclasat Philadelphia 76ers, scor 112-88, în Meciul 7 al seriei contând pentru semifinalele Conferinței Est.

Jayson Tatum a intrat în istorie cu 51 puncte marcate. El stabilește noul record absolut de puncte marcate într-un Meci 7 din playoff-ul NBA, depășind performanța stabilită în urmă cu două săptămână de Stephen Curry, autor a 50 puncte.

În 42 minute de joc, Tatum a reușit 17/28 la aruncările din acțiune și 11/14 la linia de pedeapsă. El a adăugat 13 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții pentru 33 la +/-. În cealaltă tabără, tandemul James Harden – Joel Embiid a terminat meciul cu 8/29 la aruncările din acțiune pentru 24 puncte, la care au adăugat cumulat 14 recuperări și 8 pase decisive cu 9 posesii pierdute!

Jaylen Brown a adăugat 25 puncte, 6 recuperări, 2 capace și 2 intercepții pentru Boston. În replică, Tobias Harris a reușit 19 puncte, 5 recuperări, iar Tyrese Maxey a terminat cu 17 puncte pentru Philadelphia.

Scorul general a fost de 4-3 pentru Boston.

Philadelphia se oprește în semifinalele Conferinței este pentru a 3-a oară consecutiv și a 5-a oară în ultimii șase ani. Este a 3-a serie pierdută de Sixers în fața lui Celtics în ultimii șase ani.

Boston avansează în finala Conferinței Est pentru a 5-a oară în ultimii șapte ani. Celtics au jucat finala NBA 2022.

În finala Conferinței Est, Boston Celtics beneficiază de avantajul terenului propriu în fața lui Miami Heat. Aceste echipe se duelează în această fază a competiției pentru a 2-a oară consecutiv și a 3-a oară în ultimele patru ediții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.