Besiktas Istanbul s-a calificat în semifinalele campionatului din Turcia

Besiktas Istanbul s-a calificat în semifinalele Basketbol Superligi – ediția 2020/21. Echipa eliminată de BC CSU Sibiu și CSM CSU Oradea în FIBA Europe Cup a trecut de Tofas Bursa în primul tur al playoff-ului cu scorul general de 2-0.

Jocul a fost controlat de Besiktas, formație ce a fost în permanență la conducere. Tofas s-a apropiat pe finalul partidei, însă meciul s-a încheiat cu scorul de 82-79 în favoarea gazdelor.

Sehmus Hazer a totalizat 20 puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări, Ercan Osmani a adăugat 19 puncte, 9 recuperări, James Blackmon a bifat 13 puncte, 5 recuperări, iar Joel Berry și Alperen Sengun au avut câte 10 puncte pentru învingători. Akoon Purcell a replicat cu 19 puncte pentru Tofas.

Remarcabil este faptul că Besiktas a fost refuzată de Basketball Champions League la startul acestui sezon, Echipa ce evoluează în alb-negru a început campionatul cu 6 înfrângeri, dar a continuat să mizeze pe nucleul de bază alcătuit din jucători foarte tineri, dar de mare perspectivă, fie proveniți din propria pepinieră, fie recrutați vara trecută de la Bandirma.

Astfel, în ziua în care Alperen Sengun a recepționat premiul acordat celui mai bun jucător al sezonului în Basketbol Superligi, alți doi jucători tineri de mare perspectivă, precum Hazer și Osmani, au avut contribuții nu bune, ci decisive pentru Besiktas în perspectiva câștigării unei serii de playoff.

În semifinale, Besiktas va avea o misiune imposibilă. Adversar este Anadolu Efes Istanbul, câștigătoarea sezonului regulat și una dintre favorite la câștigarea Euroligii masculine în acest sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *