Bengaluru va găzdui turneul preolimpic de baschet 3×3

Turneul preolimpic de baschet 3×3 se va desfășura la Bengaluru, în India. FIBA a anunțat atribuirea acestui eveniment în cursul zilei de miercuri (29.01). El este organizat în colaborare cu Federația Indiana de Baschet.

Evenimentul se va desfășura între 18-22 martie anul curent. La competiție vor participa câte 20 echipe la masculin și feminin. Acestea reprezintă 36 de țări.

Bengaluru este deja o destinație cunoscută pentru iubitorii baschetului din Asia. Această localitate a fost gazdă pentru FIBA Women’s Asia Cup în 2017 și 2019, ultimele două ediții desfășurate în aceast competiție.

Șase locuri (trei la masculin, trei la feminin) sunt disponibile prin intermediul turneului preolimpic din luna martie pentru Jocurile Olimpice 2020, eveniment ce va avea loc la Tokyo. Aici, baschetul 3×3 își va face debutul în programul olimpic.

Reamintim că opt echipe (câte patru la masculin și patru la feminin) și-au asigurat deja locurile la Jocurile Olimpice. Între ele se numără și România la feminin.

În fine, ultimele locuri (câte unul la fiecare gen) vor fi acordate la turneul preolimpic Universality, de la Budapesta. Acesta se va desfășura între 24-26 aprilie anul curent.

Mai multe informații despre baschetul 3×3 la Jocurile Olimpice se găsesc AICI (limba engleză).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.