Benfica Lisabona cedează pe teren propriu în prima etapă din grupele FIBA Europe Cup

Benfica Lisabona a fost învinsă pe teren propriu în ziua de deschidere a fazei grupelor FIBA Europe Cup – ediția 2021/22. Gruparea care a învins pe CSO Voluntari în cadrul turneelor de calificare a cedat în duelul cu olandezii de la Heroes Den Bosch, scor 73-78.

A fost un meci echilibrat, ce a cuprins nouă schimbări la conducere. Benfica a condus mai bine de jumătate din timpul de joc efectiv, dar a cedat în cele din urmă pe fondul unui parțial de 16-25, înregistrat în sfertul al 4-lea.

Aaron Broussard, fost jucător la CSM CSU Oradea, inclus în echipa ideală a turneelor de calificare, a avut 6 puncte cu 1/9 la aruncările din acțiune și 4/4 la linia de pedeapsă în contul Benficăi. Americanul a adăugat 7 pase decisive, fiind principalul creator al portughezilor, cu o posesie pierdută pentru 7 la eficiență.

Michael Kaz Carlson a reușit 29 puncte, 8 recuperări, Edon Maxhuni a adăugat 21 puncte, iar Austin Price a terminat cu 12 puncte pentru învingători. În replică, Betinho Gomes a reușit 16 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții pentru Benfica.

Alte două partide s-au desfășurat marți (12.10), în FIBA Europe Cup. Iată rezultatele:

  • Bahcesehir Koleji vs Mornar Bar, scor 75-68
  • Belfius Mons Hainaut vs Ionikos BC, scor 75-78

Celelalte 13 meciuri din prima etapă se dispută miercuri (13.10).

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *