Benfica Lisabona câștigă turneul de calificare Basketball Champions League destinat campioanelor naționale en-titre

SL Benfica Lisabona a câștigat turneul de calificare Basketball Champions League destinat campioanelor naționale, la Antalya (Turcia). Portughezii au învins pe revenire Norrkoping Dolphins, campioana în exercițiu a Suediei. Rezultatul final a fost de 83-73.

Scandinavii au început mai bine partida și au controlat în întregime primele 20 minute de joc. Suedezii s-au desprins la un maxim de 14 puncte, dar la jumătatea confruntării scorul era de 45-35.

Reacția Benficăi a venit după pauză. Cu Terrell Carter și Aaron Broussard, foști jucători în Liga Națională, între principalii realizatori, gruparea lusitană a strâns la un singur punct după 30 minute de joc. Așadar, Norkkoping conducea la intrarea în secvența decisivă. Cei de la Benfica au marcat primele șase puncte din secvența decisivă, trecând în control definitiv. De altfel, repriza a 2-a a consemnat un parțial de 44-26 în favoarea portughezilor.

În pofida unor prestații sub așteptări din partea lui Ivan Almeida și Toney Douglas, recunoscuți pentru potențialul ofensiv, Benfica Lisabona a găsit resurse pentru a câștiga finala turneului de calificare și astfel a obținut calificarea în grupele BCL pentru a 2-a oară consecutiv.

Betinho Gomes a totalizat 20 puncte, Terrell Carter a adăugat 18 puncte, 9 recuperări, iar Aaron Broussard a terminat cu 11 puncte, 5 recuperări pentru învingători. De cealaltă parte, Felix Terins a totalizat 19 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, iar Marcus Tyus a adăugat 17 puncte pentru Norrkoping.

Celelalte două turnee de calificare BCL continuă la Antalya. Acestea au ajuns la faza finală. Iată confruntările din ultimul act:

  • Sâmbătă (30.09), ora 20:00, SIG Strasbourg (FRA) vs Obradoiro (ESP)
  • Duminică (01.10), ora 18:30, Cholet Basket (FRA) vs New Basket Brindisi (ITA)

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.