Benedek Varadi după calificarea lui Falco Szombathely în grupele BCL: „Anul 2019 mi-a îndeplinit ambele obiective”

Falco Szombathely a avansat în faza grupelor Basketball Champions League după ce a trecut de CSM CSU Oradea și BK Ventspils. Campioana în exercițiu a Ungariei a mizat pe o rotație de bază ce a cuprins opt jucători în cele patru partide din preliminarii. Jumătate sunt maghiari, fiind componenți de bază ai primei reprezentative a Ungariei.

Antrenorul sloven Gasper Okorn a acordat credit guarzilor Zoltan Perl și Benedek Varadi – ambii originari din Szombathely și formați de Falco, extremei Szilard Benke, respectiv extremei de forță Marko Filipovity. Cei patru au avut medii cuprinse între 26.7 și 28.4 minute pe partidă. Aceștia au contribuit cu 42.4 din totalul de 77.3 puncte pe partidă.

Perl a fost principalul pasator, Filipovity și Benke au fost cei mai productivi din spatele semicercului, iar Varadi a fost liderul echipei la intercepție. Fiecare dintre cei patru a avut peste 10 la eficiență pe meci. Toți au roluri importante și indiferent de productivitatea de natură statistică își aduc aportul meci de meci.

De notat că Varadi, Perl și Benke sunt născuți în 1995, adică au 24 ani, iar Filipovity este cu un an mai tânăr.

Benedek Varadi, căpitanul lui Falco Szombathely, component de bază al echipei naționale a Ungariei, a declarat următoarele după calificarea în grupele Basketball Champions League:

„Fiind un produs al lui Falco, încă din ziua în care am debutat la nivel de seniori mi-am stabilit două obiective: să câștig campionatul și să particip în cupele europene alături de echipa care m-a făcut jucător. Anul 2019 mi-a îndeplinit ambele obiective. Câștigarea campionatului în luna iunie a fost de vis. Accederea în faza grupelor Basketball Champions League este la același nivel.

Calificarea în grupele Basketball Champions League, unde vom întâlni echipe din Spania, Turcia, Italia, Franța, Lituania, Grecia și Germania, reprezintă o performanță colosală pentru Szombathely și întreg baschetul maghiar.”

Frații lui Varadi au jucat la rândul lor baschet, iar tatăl său este unul dintre cei mai importanți antrenori de baschet juvenil din Ungaria, fiind numit antrenor coordonator al lotului național U20 masculin pentru următorul an.

Varadi este născut pe 5 februarie 1995. Înalt de 1.94 metri, el evoluează la pozițiile 1-2-3. În cele patru meciuri din preliminariile Basketball Champions League, Benedek a avut medii statistice de 6.3 puncte, 4.5 recuperări, 3.8 pase decisive, 1.8 intercepții, 0.5 capace în 28.4 minute pe partidă. A avut procentaje de 38% la aruncările din acțiune și 57% la linia de pedeapsă și a încheiat preliminariile având 10.8 la eficiență.

Falco Szombathely este singura echipă venită din primul tur preliminar al Basketball Champions League calificată în grupele competiției pentru sezonul 2019/20.

Foto: championsleague.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.