Belarus, echipă ce a eliminat România din campania FIBA World Cup 2023, a învins Turcia

Belarus, echipă care a eliminat România în precalificări, a câștigat primul meci din calificările FIBA Basketball World Cup 2023. Ex-sovieticii au învins Turcia, scor 84-70.

Meciul s-a desfășurat joi (25.11) și contează pentru Grupa B. Echipa antrenată de către Rostislav Vergun a profitat de absențele jucătorilor turci din Euroligă pentru a obține un succes de răsunet.

A fost un meci controlat de bieloruși. Aceștia au avut un avantaj maxim de 17 puncte. Ei au reușit un parțial de 15-0 prin intermediul căruia s-au desprins decisiv pe tabela de marcaj. Turcia a oferit o replică solidă în prima parte, dar nu a găsit soluții să anuleze deficitul după ce a înregistrat o perioadă dificilă în faza ofensivă.

Maksim Salash a contabilizat 26 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Artsiom Parakhouski a adăugat 16 puncte, 9 recuperări, iar Yauheni Beliankou a terminat cu 15 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive pentru învingători.

În replică, Sehmus Hazer a avut 17 puncte, 2 intercepții, Muhsin Yasar a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, iar Metecan Birsen a terminat cu 8 puncte, 10 recuperări pentru Turcia.

În această grupă evoluează Marea Britanie și Grecia. Cele două se duelează direct la ora publicării acestui material.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *