BC CSU Sibiu participă la turneul de calificare EYBL U14 de la Budapesta

BC CSU Sibiu reprezintă România la primul turneu European Youth Basketball League – ediția 2021/22. Categoria U14 programează turneul de calificare la Budapesta, Ungaria, în perioada 4-5 septembrie anul curent.

Evenimentul este destinat copiilor născuți după 1 ianuarie 2008. Antrenorii echipei sunt Nikola Pavlovic și Mădălina Geleriu. Lotul de jucători este alcătuit din Erik Sledinschi, Radu Popa, Sebastian Schipor, Luca Otgon, Cosmin Popescu, Matei Coroian, Felix Petrincă, Andrei Ciora, Andrei Toader, Alex Rotar, David Dinescu, Victor Achirei și Andrei Vulc.

Menționăm că în perioada 3-5 septembrie, la Ploiești, se desfășoară prima acțiune din Programul Național de Selecție, organizat sub egida Federației Române de Baschet. Sportivii de la BC CSU Sibiu nu vor participa la prima etapă a selecției datorită participării la turneul EYBL din capitala Ungariei. Cel mai probabil, în măsura în care calendarul sportiv al echipei o va permite, sportivii de la CSU vor participa la următoarele etape ale acestui proiect derulat de către federația de specialitate.

Galben-albaștrii au fost repartizați în cadrul Grupei B. Iată echipele participante și alcătuirea celor două grupe:

  • Grupa A – Inter Bratislava (SVK), MAFC Budapesta (HUN), BC Beko (SRB), BC Zalaegerszeg (HUN)
  • Grupa B – Vardar Skopje (MKD), Honved Academy (HUN), BC CSU Sibiu, Zsiros Academy (HUN)

Iată programul echipei de pe Cibin:

Sâmbătă (04.09)

  • ora 12:00, vs Honved Academy
  • ora 18:00, vs Zsiros Academy

Duminică (05.09)

  • ora 10:00, vs Vardar Skopje

Cel de-al 2-lea meci se va juca, în funcție de rezultatele obținute și clasarea aferentă în grupă, în cursul după-amiezei de duminică (05.09), la ora 16:00 sau 18:00.

Se joacă pe sistemul fiecare cu fiecare în faza grupelor. Primele două clasate în ambele grupe se califică în semifinale. Câștigătoarele semifinalelor avansează în sezonul regulat al competiției U14 masculin.

Amintim că European Youth Basketball League nu s-a putut desfășura pe parcursul sezonului 2020/21 și nu a putut fi completată ediția 2019/20 din cauza pandemiei COVID-19. Așadar, la finele actualei săptămâni se desfășoară primele evenimente sub egida EYBL după mai bine de un an și jumătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *