BC CSU Sibiu obține prima victorie stagională

BC CSU Sibiu a învins în propriul fief pe CSO Voluntari, scor 86-83, în ultimul meci al etapei a 5-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2021/22. Jocul a avut loc duminică (24.10), fiind transmis în direct la DigiSport și LookSport.

Partida de la Sala Transilvania a demarat sub semnul echilibrului. Cele două protagoniste s-au succedat de mai multe ori la conducere în prima secvență de joc. Antrenorul Sașa Ocokoljic a cerut un timp de odihnă la scorul de 17-14 în favoarrea lui CSU. Ilfovenii au terminat primul act în avantaj, marcând opt din ultimele zece puncte. Astfel, la prima pauză scorul era de 22-19 în favoarea lui CSO Voluntari.

Oaspeții au punctat primii, dar CSU Sibiu a replicat cu un parțial de 7-0 prin intermediul căruia a revenit în avantaj. Au urmat mai multe schimbări la conducere. Vlad Moldoveanu a comsi două greșeli personale în succesiune, iar vizitatorii au intrat în penalizare, însă Rolland Torok a transformat de două ori consecutiv de pe semicerc. În replică, Justas Tamulis s-a remarcat pe tranziție de două ori consecutiv, iar Sibiul a venit încă o dată în față. Gotcher a marcat ultimul coș al reprizei, de pe semicerc, astfel încât CSO Voluntari conducea cu scorul de 45-43 la jumătatea întâlnirii.

Repriza secundă a demarat favorabil ilfovenilor. Aceștia au reușit să se desprindă ușor pe tabela de marcaj, după ce Dan Fleșeriu a fost sancționat cu fault tehnic pentru proteste. Trupa de lângă capitala României conducea cu opt puncte, dar Justas Tamulis a continuat să se remarce cu precădere pe contraatac. Sarunas Vasiliauskas a replicat de pe semicerc pentru Voluntari. Lucas Tohătan a înscris cinci puncte în succesiune și a adus Sibiul la conducere pentru prima dată în repriza secundă, scor 62-61, în minutul 28. Sfertul al 3-lea s-a terminat cu ratarea lui Woods, formația gazdă având un punct în plus pe tabelă, scor 64-63.

Sibiul a reușit să se mențină în avantaj pe tabela de marcaj. Ambele echipe au avut oscilații în joc, însă echipa antrenată de către Dan Fleșeriu a reușit să se desprindă la cinci puncte prin reușitele lui Tamulis și Pratt. În replică, Moldoveanu a reușit un coș cu fault și s-a dictat greșeală antisportivă. Același jucător a înscris de pe semicerc și apoi din interiorul acestuia pentru a aduce Voluntari la conducere în minutul 34. McGrew a restabilit egalitatea cu un coș și fault cu liberă transformată, dar Moldoveanu a fost de neoprit, ajungând la 13 puncte în succesiune pentru oaspeți. Lucas Tohătan a readus formația gazdă la conducere cu un coș și fault, transformând libera aferentă. Pratt a fost și el sigur la libere, însă Thompson a fost imprecis de cealaltă parte.

CSU s-a desprins la cinci puncte la intrarea în ultimul minut de joc, însă Vasiliauskas a răspuns pe pătrundere, chiar la epuizarea timpului de atac, după care gazdele au comis abatere de 24 secunde. Voluntari a avut mingea cu 16 secunde înainte de final la minus trei puncte. Tohătan a faultat jos, trimițându-l pe Vasiliauskas la libere. Acesta a ratat-o pe cea de-a 2-a, iar meciul s-a încheiat cu victoria Sibiului după ce Malcolm Lee a ales să meargă pe pătrundere în loc să arunce de trei puncte la un deficit de trei lungimi.

Justas Tamulis a totalizat 23 puncte, Lucas Tohătan a adăugat 19 puncte, 5 pase decisive, Monyea Pratt a terminat cu 17 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții, iar Tanner McGrew a încheiat cu 11 puncte, 6 recuperări pentru CSU Sibiu. În replică, Vlad Moldoveanu a bifat 21 puncte, alți patru jucători având cel puțin zece puncte pentru CSO Voluntari.

În urma acestui meci, BC CSU Sibiu are 1-4 la general. În schimb, CSO Voluntari a ajuns la 2-1, având două partide amânate.

Foto: BC CSU Sibiu (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *