BC CSU Sibiu învinge campioana Bulgariei în deschiderea turneului FIBA Europe Cup de la Istanbul

BC CSU Sibiu a debutat cu o victorie în noua ediție FIBA Europe Cup. Echipa de pe Cibin a învins campioana Bulgariei, Balkan Botevgrad, scor 88-75, într-o partidă contând pentru Grupa D, la Istanbul. Meciul a fost transmis în direct pe canalul YouTube FIBA.

Galben-albaștrii au intrat pe parchet cu Tohătan, Addison, Philmore, Torok și Cooper. Elevii lui Dan Fleșeriu au marcat primele șase puncte ale partidei și s-au desprins la 16-7 în minutul 5, moment în care bulgarii au solicitat primul timp de odihnă. Kevin Hardy și Kaelin Jackson au venit de pe bancă la reluarea jocului pentru formația sibiană, iar Chris Cooper a găsit ținta de la mare distanță după ce în prealabil a punctat și de la semidistanță. Secvența inaugurală s-a încheiat așa cum a început, cu o reușită de pe semicerc ce a purtat semnătura lui Isaiah Philmore. Scorul a fost de 30-18 în favoarea lui CSU.

Balkan a înscris primele coșuri din sfertul al 2-lea, dar Cooper a înscris încă o dată cu o aruncare de la distanță. Kevin Hardy a izbutit o acțiune pe tranziție, după care a alimentat o altă acțiune ritmată cu serviciu pentru Rolland Torok, care a ajuns la linia de pedeapsă. CSU s-a desprins la un maxim de 14 lungimi, însă bulgarii au redus din deficit și s-au apropiat la 46-41 cu 79 secunde înaintea pauzei. Finalul reprizei a consemnat șapte puncte în contul sibienilor, aceștia refăcând ecartul de 12 lungimi, construit în primul act, scor 53-41.

Reprezentanta României a început excelent repriza secundă, desprinzându-se la un nou maxim pe tabela de marcaj imediat după pauză pentru a tăia orice speranță a formației bulgare de a reveni în joc, iar scorul a devenit 64-46 în minutul 24. Echipa sibiană avea 18 recuperări ofensive după 30 minute de joc în condițiile în care procentajele îi erau favorabile. Astfel, la intrarea în secvența decisivă scorul era de 76-57 în favoarea lui CSU.

Secvența decisivă nu a adus schimbarea, chiar dacă echipa din Bulgaria a redus ecartul. Balkan nu a reușit să se apropie pe tabela de marcaj pentru a amenința superioritatea lui CSU Sibiu. De altfel a fost un meci controlat în totalitate de ardeleni.

Isaiah Philmore a totalizat 24 puncte, 9 recuperări, Chris Cooper a adăugat 16 puncte, 9 recuperări, Marquis Addison a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, iar Lucas Tohătan a avut 12 puncte, 4 pase decisive pentru BC CSU Sibiu. În replică, Bozhidar Avramov a totalizat 16 puncte, alți trei jucători de la Balkan având peste zece puncte marcate.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *