BC CSU Sibiu continuă cu Tomas Rinkevicius pe banca tehnică

BC CSU Sibiu a anunțat continuarea colaborării cu antrenorul lituanian Tomas Rinkevicius. Părțile au semnat un contract cu valabilitate pentru următorii doi ani.

Continuarea colaborării vine ca o decizie firească după ce Sibiul a obținut medalia de bronz în Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Galben-albaștrii au învins, în drum spre podium, echipe mai bine cotate și cu bugete net superioare, precum CSO Voluntari și Rapid București, bifând victorii în meciul decisiv al seriilor de playoff disputate împotriva acestor echipe.

În vârstă de 45 ani, Rinkevicius a venit la CSU Sibiu în calitate de antrenor coordonator al academiei în vara anului 2020. De asemenea, a fost antrenor al echipei satelit BC CSU 2 Sibiu.

Anterior, Rinkevicius a fost antrenor principal al Neptunas Klaipeda, echipă alături de care a activat în Basketball Champions League, dar și în primul eșalon al Lituaniei. De notat că la ora actuală Tomas este antrenor asistent la echipa națională de seniori a Lituaniei, formație alături de care a participat și la EuroBasket 2022. El a mai activat în Ucraina, Austria, Franța și Danemarca.

Debutul lui Tomas Rinkevicius în funcția de antrenor principal la Sibiu s-a consemnat pe data de 3 Decembrie 2022, în compania lui CSM Petrolul Ploiești.

BC CSU Sibiu are 3-3 la general în Conferința A din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23 la momentul numirii lui Rinkevicius în funcția de antrenor principal. Galben-albaștrii au avut 18 victorii și 15 înfrângeri în sezonul 2022/23 sub comanda lui Tomas Rinkevicius.

Potrivit mai multor surse, incluzând publicația baschet.ro, BC CSU Sibiu va continua colaborarea cu jucătorii Mirel Dragoste, Aurelian Gavriloaia și Rareș Uță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.