BC CSU Sibiu câștigă în deschiderea etapei a 23-a din Liga Națională

BC CSU Sibiu a învins CSM Athletic Constanța, scor 78-74, în meciul de deschidere al etapei a 23-a din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2022/23. Partida s-a desfășurat la Sala Transilvania, în cursul serii de joi (16.03), contând pentru TOP 10.

A fost un joc echilibrat, început în avantaj de sibieni, dar oaspeții au terminat secența de deschidere la conducere. Scorul după zece minute a fost de 20-23. Formația de la malul Mării Negre a fost la conducere pe tot parcursul sfertului al 2-lea. Acesta s-a încheiat cu același ecart, scor 37-40.

Repriza secundă a început cu un parțial de 8-0 în favoarea galben-albaștrilor. CSU s-a desprind la șase puncte spre jumătatea secvenței a 3-a, însă Constanța a reacționat cu un parțial de 11-2 prin intermediul căruia a revenit la conducere, însă sfertul 3 s-a terminat cu scorul de 57-55, gazdele marcând ultimele cinci puncte.

Ultimul act a fost controlat de elevii lui Tomas Rinkevicius. Aceștia s-au desprins la un maxim de 15 puncte. Vizitatorii au încercat să revină și s-au apropiat la o singură posesie în ultimul minut de joc. Totuși, sibienii au rămas în avantaj până la finalul jocului.

Roberts Blumbergs a reușit 18 puncte, 6 recuperări, Mohamed Barro a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, iar Mirel Dragoste a terminat cu 14 puncte pentru învingători. De cealaltă parte, Nate Johnson a reușit 19puncte, 5 recuperări, Vlad Corpodean a adăugat 16 puncte, Rapolas Ivanauskas a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări, iar Vytenis Cizauskas a avut 12 puncte, 5 recuperări pentru Constanța.

Sibiul are 6-7 la general și mai face un pas important spre calificarea în playoff-ul LNBM 2023. În schimb, Constanța a ajuns la 3-10.

Foto: BC CSU Sibiu (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.