BC Athletic Neptun Constanța se impune în prima manșă a confruntării cu CSM Galați

BC Athletic Neptun Constanța a obținut un avantaj în prima manșă a dublei cu CSM Galați, contând pentru sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2021/22. Meciul a avut loc luni (27.12), la malul Mării Negre, încheindu-se cu scorul de 73-64.

Formația antrenată de către Alexandru Olteanu a deschis jocul în forță, desprinzându-se pe tabela de marcaj la 13 lungimi în primele cinci minute de joc. CSM Galați a reacționat și a strâns la două posesii, scor 23-18, după zece minute de joc.

Elevii lui Florin Nini au continuat să se apropie și au strâns la o singură posesie pe la jumătatea secvenței a 2-a. Galațiul a întâmpinat mari probleme la semicerc și nu a reușit să vină la conducere până la jumătatea partidei. De altfel, BC Athletic Neptun s-a desprins la două posesii, scor 40-33, după 20 minute de joc efectiv.

Un parțial de 10-2, consemnat în debutul reprizei secunde, a adus echipa vizitatoare pentru prima dată la conducere. Javon Masters a reușit o triplă prin intermediul căreia a adus pe CSM Galați în avantaj, însă Tyler Gaskins a replicat la posesia imediat următoare. S-a consemnat o egalitate și alte două schimbări la conducere, însă sfertul 3 s-a terminat cu Constanța în avantaj, marcând ultimele șapte puncte. Scorul după 30 minute era de 55-49.

Mario Lazăr și Andrei Oprean au contribuit la finalizare și au mărit avantajul formației gazdă la 12 lungimi în minutul 35 al confruntării. Răspunsul a venit de la Marius Ciotlăuș, jucător ce a marcat al 3-lea coș de trei puncte în acest meci pentru vizitatori. Gazdele au rămas în avantaj până la epuizarea timpului de joc, Dani Mâinea ieșind la rampă la finalizare în ultimele momente ale jocului.

Jakob Lowrance a totalizat 16 puncte, 6 recuperări, Vlad Corpodean a adăugat 10 puncte, 6 recuperări, iar Mario Lazăr a terminat cu 10 puncte, 7 recuperări pentru BC Athletic Neptun Constanța. În replică, Kareem Brewton a reușit 14 puncte, Javon Masters a adăugat 13 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, iar Maksim Sturanovic a terminat cu 12 puncte, 7 recuperări și 2 intercepții pentru CSM Galați.

Cu această ocazie au debutat trei jucători pentru BC Athletic Constanța. Este vorba despre Kaelon Harris, Adika Peter Mcneilly și Tyler Gaskins. Interesant este că formația de la malul Mării Negre a început meciul cu trei jucători români.

Jocul retur are loc joi (30.12), ora 19:00, la Galați. Acesta va fi ultimul meci de baschet organizat în anul 2021 pe teritoriul României.

Foto: Elis Iordache / Baschet Club Athletic Constanța (Facebook)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.