Bayern Munchen a câștigat Cupa Germaniei

Bayern Munchen a câștigat Cupa Germaniei la baschet masculin – ediția 2021. Formația antrenată de Andrea Trinchieri a trecut în finala competiției, desfășurată duminică (16.05), la Audi Dome din Munchen, în fața lui Alba Berlin. Rezultatul final a fost de 85-79.

Formația pregătită de Aito Garcia Reneses s-a desprins la 12 puncte în primele zece minute de joc, dar reacția lui Bayern a venit în sfertul al 2-lea. Astfel, la jumătatea partidei, bavarezii conduceau deja cu scorul de 41-39. Avantajul elevilor lui Trinchieri a urcat la șapte puncte cu zece minute înainte de final.

Paul Zipser a totalizat 18 puncte, Wade Baldwin a adăugat 13 puncte, Leon Radosevic a terminat cu 12 puncte, iar DJ Seeley a încheiat cu 11 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive pentru învingători. În replică, Jayson Granger a totalizat 17 puncte, dar a terminat cu 0% la aruncările de două puncte, iar Markus Eriksson a contribuit cu 12 puncte pentru Alba.

Sâmbătă (15.05) s-au disputat semifinalele. Bayern a trecut după o repriză de prelungiri cu scorul de 104-102, de ratiopharm Ulm. În schimb, Alba Berlin a învins BG Gottingen, scor 112-96.

Acesta este al 2-lea trofeu de Cupa Germaniei pentru Bayern Munchen. Primul s-a consemnat în urmă cu trei ani. În schimb, Alba a disputat a 14-a finală și rămâne cea mai titrată echipă din istoria competiției cu zece cupe naționale.

Playoff-ul urmează să demareze în Bundesliga germană. Iată programul confruntărilor din sferturile de finală:

  • MHP Riesen Ludwigsburg (1) vs brose Bamberg (8)
  • Alba Berlin (2) vs Hamburg Towers (7)
  • EWE Baskets Oldenburg (3) vs ratiopharm Ulm (6)
  • Bayern Munchen (4) vs Crailsheim Merlins (5)

Se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide.

Foto: www.easycredit-bbl.de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *