Barnette strălucește și îl învinge pe Dykes în FIBA Europe Cup

Sean Barnette și Kyndall Dykes au oferit o confruntare memorabilă în FIBA Europe Cup. De câte două ori campioni ai României, rivali dintotdeauna pe terenurile din Liga Națională, cei doi baschetbaliști anericani – doi dintre cei mai redutabili baschetbaliști străini care au evoluat în țara noastră – au dus această concurență pe plan european.

Fribourg Olympic a obținut calificarea în playoff-ul FIBA Europe Cup – ediția 2020/21 după o victorie clară chiar pe terenul lui Anwil Wlocklawek, scor 86-69. Elvețienii au controlat jocul în totalitate, desprinzându-se la 11 lungimi în prima jumătate și nu au privit în urmă până la final.

Cei mai buni jucători ai partidei au fost Barnette și Dykes. Primul a fost MVP-ul confruntării, având 22 puncte, toate marcate din acțiune (10/15 la aruncări), 10 recuperări, 3 pase decisive pentru 25 la eficiență și 15 la +/-. Sean a fost impresionant în această confruntare, fiind inclus în echipa ideală a rundei a 3-a din faza grupelor.

De cealaltă parte, Dykes a fost singura gură de foc a polonezilor. El a totalizat 21 puncte cu 7/14 la aruncările din acțiune și 6/7 la linia de pedeapsă. Acesta a adăugat 4 recuperări, 2 pase decisive pentru 17 la eficiență și -8 la +/-.

Reamintim că Sean Barnette a jucat două sezoane pentru U-Mobitelco Cluj-Napoca, dar a cunoscut succesul în uniforma lui CSM Oradea. El are două titluri de campion al României și o supercupă națională, alături de o impresionantă campanie în Basketball Champions League. În schimb, Kyndall Dykes a câștigat două campionate alături de formația clujeană, având o finală de Liga Națională și în uniforma lui BC Mureș.

Atât Barnette și Fribourg, cât și Dykes și Anwil au avansat în playoff-ul FIBA Europe Cup.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *