Barcelona revine după un parțial de 2-21 și învinge în fieful Baskoniei, marcând ultimele 11 puncte!

FC Barcelona a învins pe terenul lui TD Systems Baskonia, scor 72-71, în ultimul meci al etapei a 6-a din Euroliga masculină – ediția 2019/20 disputat la data programării inițiale. Catalanii au înscris ultimele 11 puncte ale partidei și au câștigat după ce adversaarul reușise un parțial de 21-2!

Prima repriză a fost echilibrat, dar elevii lui Sarunas Jasikevicius au avut un mic avantaj pe tabela de marcaj pe tot parcursul primelor 20 minute de joc efectiv. Astfel, Barcelona conducea cu 20-19 la prima pauză, respectiv cu 39-37 după 20 minute de joc efectiv.

Repriza secundă a demarat favorabil Barcei, echipă ce s-a desprins la 56-48 spre finalul secvenței a 3-a. Baskonia a reacționat și a realizat un parțial de 21-2 în ultimele minute din actul al 3-lea și în debutul secvenței decisive. De altfel, bascii au înscris primele 13 puncte din sfertul 4 pentru a se desprinde la 69-58.

Baskonia nu a marcat niciun punct în ultimele 3:56 minute de joc efectiv. Kyle Kuric a înscris cinci puncte, alți trei jucători ai Barcei marcând câte un coș din acțiune în această perioadă. Alex Abrines a transformat o aruncare de două puncte cu 52 secunde înainte de final pentru a-și aduce echipa definitiv la conducere, scor 72-71. De notat că Luca Vildoza a comis o greșeală enormă la repunerea mingii, una interceptată de Abrines și transformată în punctele victoriei pentru Barcelona. Niciuna dintre echipe nu a mai punctat până la final, Nikola Mirotic ieșind la rampă cu un capac la Alex Peters chiar înainte de sirenă, după ce Pierria Hebry a fost imprecis pe pătrundere.

Nikola Mirotic a totalizat 18 puncte, 7 recuperări, Brandon Davies a adăugat 12 puncte, iar Alex Abrines a terminat cu 10 puncte pentru FC Barcelona. Catalanii au fost lipsiți și de această dată de serviciile lui Victor Claver.

În replică, Zoran Dragic a totalizat 15 puncte, Achille Polonara a adăugat 14 puncte, 6 recuperări, iar Youssoupha Fall a izbutit 11 puncte pentru Baskonia.

În urma acestui rezultat, FC Barcelona are 5-1 la general și împarte prima poziție a clasamentului în Euroligă cu Zalgiris Kaunas. În schimb, TD Systems Baskonia are 2-2 la general și două partide amânate.

Foto&video: www.euroleague.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *