Barcelona mulțumește sportivilor pentru că au acceptat reducerile salariale

FC Barcelona a emis un comunicat oficial prin intermediul căruia anunță că întreg personalul non-sportiv va fi remunerat cu salariul întreg în perioada de inactivitată provocată de pandemia de coronavirus. Totodată, catalanii transmit mulțumiri sportivilor pentru faptul că au acceptat reducerile salariale.

În cadrul comunicatului se notează că staff-ul tehnic de la fiecare secție, respectiv marea majoritate a jucătorilor echipei de baschet au acceptat reducerea de 70% a salariilor. Se precizează că în continuare se poartă discuții cu o parte a jucătorilor echipei de baschet.

Pe de altă parte, FC Barcelona anunță că reducerea salarială pentru jucătorii echipei de fotbal este mai mare de 70%, așa cum se stabilise și anunțase inițial.

Clubul subliniază faptul că tot personalul angajat, cu funcții și atribuțiuni non-sportive, va fi remunerat cu salariul întreg în perioada pandemiei. De altfel, conducerea Barcelonei a ținut să le mulțumească sportivilor pentru că au renunțat la mare parte din propriile salarii tocmai pentru a-i ajuta pe angajații clubului. Totodată, FC Barcelona a precizat că va face eforturi proprii, care împreună că economiile obținute din reducerea salariilor, vor ajuta clubul să achite salariile angajaților.

Reamintim că FC Barcelona are, în total (incluzând sportivii) peste 1.500 angajați. Clubul catalan are următoarele secții sportive: fotbal, baschet, handbal, futsal și hochei pe role. Reducerile de salarii îi afectează doar pe jucătorii și antrenorii echipelor de fotbal și baschet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *