Barcelona câștigă meciul cu Baskonia după o repriză de prelungiri

FC Barcelona a învins Kirolbet Baskonia, scor 95-87, după o repriză de prelungiri, în etapa a 2-a din sezonul regulat al Ligii ACB – ediția 2019/20. Jocul s-a desfășurat la Palau Blaugrana, duminică (29.09).

Catalanii au fost conduși în permanență pe parcursul reprizei secunde, după ce prima jumătate s-a încheiat la egalitate, scor 42-42. Barcelone a egalat la 80, după care bascii au comis o abatere de pași cu 22 secunde rămase de disputat. Svetislav Pesic a cerut timp de odihnă, însă Cory Higgins a fost blocat la aruncarea din penultima secundă de joc. Timpul s-a scurs și partida a intrat în prelungiri.

Repriza suplimentară a fost echilibrată, însă Barcelona a fost aproape în permanență la conducere. Malcolm Delaney a marcat primul coș în această perioadă, iar Brandon Davies a înscris un coș de trei puncte prin care a mărit avantajul gazdelor la șase lungimi. Baskonia nu a mai putut să revină până la final.

Baskonia a avut procentaje mai bune și mai multe pase decisive. În schimb, Barcelona a avut jumătate din posesiile pierdute de oaspeți, respectiv mai mult de dublu la capitolul recuperări ofensive. Un ecart major s-a consemnat la numărul de vizite la linia de pedeapsă: 29-9 (!) în favoarea catalanilor.

Brandon Davies a reușit 24 puncte, 11 recuperări, Nikola Mirotic a adăugat 22 puncte, 6 recuperări, Malcolm Delaney a încheiat cu 14 puncte, iar Cory Higgins a bifat 10 puncte într-o postură mai puțin familiară pentru el, cea de purtător de minge.

În replică, Toko Shengelia a reușit 16 puncte, Patricio Garino a adăugat 14 puncte, Shavon Shields și Youshoupha Fall au avut câte 12 puncte, cel din urmă adăugând 12 recuperări, iar Matt Janning a bifat 11 puncte pentru Baskonia.

Reamintim că FC Barcelona joacă în acest debut de sezon fără cei doi conducători de joc – Thomas Heurtel și Kevin Pangos. De asemenea, absentează și Pau Ribas, recent devenit campion mondial. De cealaltă parte, Baskonia a evoluat fără Jayson Granger, grav accidentat în urmă cu două zile. Bascii caută înlocuitor pentru acest jucător.

Barcelona are 2-0 la general, iar în cursul săptămânii viitoare evoluează la Istanbul, pe terenul lui Anadolu Efes, în prima etapă din Euroligă. Baskonia are 1-1. Bascii vor juca pe terenul lui Zalgiris Kaunas în prima etapă din Euroliga masculină.

Foto: Barca Basket (Twitter)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.