Autoritățile din China au emis o ordonanță ce afectează activitatea sportivă (jocurile de echipă)

Autoritățile chineze au emis o ordonanță în cursul zilei de marți (31.03) ce afectează disciplinele sportive de echipă. Potrivit acesteia, jocurile de echipă nu se pot relua.

China, țara în care a izbucnit pandemia de coronavirus, la nivelul comunicării oficiale a anunțat că este pe punctul să reia activitatea normală în multe domenii. Sportul nu se numără între acestea, iar liga profesionistă de baschet din această țară nu se va relua prea curând.

Echipelor li s-a permis să se antreneze cu mențiunea că jucătorii străini care se întorc în China trebuie să petreacă două săptămâni în carantină. După perioada de 14 zile de carantină fiecare jucător străin va fi supus unui control medical amănunțit, incluzând testul pentru COVID-19. De abia apoi vor avea posibilitatea să se antreneze și să socializeze.

Chinese Basketball Association a anunțat mai multe date pentru reluarea competiției. Prima a fost de 2 aprilie, a 2-a de 15 aprilie, iar ultima dată anunțată a fost 1 mai anul curent. Se pare însă că șansele ca meciuri oficiale să se dispute la începutul lunii mai sunt tot mai mici pe zi ce trece.

Reamintim că CBA a stabilit ca cele 20 echipe angrenate în competiție să fie repartizate în două grupe, care ar urma să se desfășoare în două orașe. Sportivii ar urma să fie izolați în hoteluri și să aibă acces să iasă din hoteluri exclusiv pentru a se antrena și pentru meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *