Australia se califică în semifinalele competiției de baschet masculin la Jocurile Olimpice pentru a 5-a oară. Luis Scola iese din scenă în aplauzele celor prezenți la Saitama Super Arena!

Australia s-a calificat în semifinalele competiției de baschet masculin la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Naționala de la Antipozi a depășit Argentina, scor 97-59. Acesta a fost, foarte probabil, ultimul meci de baschet jucat de către Luis Scola!

Primul sfert a aparținut elevilor lui Sergio Hernandez, aceștia câștigând primul sfert cu 22-18. A urmat un sfert al 2-lea dominat de elevii lui Brian Goorjian, aceștia trecând la conducere pe fondul unei prestații defensive solide. Scorul la jumătatea partidei era de 39-33.

Australia a rămas în control pe tabela de marcaj grație numărului mare de reușite de pe semicerc. De altfel, șapte jucători au găsit ținta cu acest procedeu, punând în mare dificultate echipa națională a Argentinei în apărare. Ecartul a atins un nou maxim chiar la încheierea sfertului 3, scor 60-48. Secvența decisivă a consemnat mărirea ecartului. Acesta a trecut de 35 lungimi, jocul fiind controlat în totalitate de Boomers în repriza secundă. Ultimele zece minute au consemnat un parțial de 32-8 în favoarea Australiei.

Aron Baynes a absentat din angrenajul Australiei, el fiind accidentat. Acesta nu va mai juca la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Acesta foarte probabil ultimul meci din cariera lui Luis Scola. Este cu certitudine ultima sa apariție în echipa națională a Argentinei. El a fost aplaudat la scenă deschisă de componenții celor două echipe, oficiali, reprezentanții presei și ai delegațiilor participante prezente la acest meci în momentul în care a fost retras de pe teren în ultimul minut de joc. Atât Scola, cât și antrenorul Sergio Hernandez au fost copleșiți de emoție în urma acestui moment.

Astfel, Australia avansează pentru a 5-a oară în semifinalele competiției de baschet masculin la Jocurile Olimpice. Anterior a obținut acest lucru în 1988, 1996, 2000 și 2016. De fiecare dată a rămas în afara podiumului, clasându-se pe locul 4. De altfel, este a 3-a calificare consecutivă la un concurs de anvergură pentru australieni în semifinale. Ei s-au clasat pe 4 la Rio de Janeiro în 2016, la Jocurile Olimpice, respectiv pe aceeași poziție în China, în 2019, la FIBA World Cup.

Argentina se clasează între primele opt echipe ale competiției de baschet masculin la Jocurile Olimpice. A cucerit aurul în 2004 și bronzul în 2008, pentru ca în 2012 să se claseze pe locul 4. În 2016, similar concursului de la Tokyo, a fost învinsă în sferturile de finală.

În semifinale, Australia se duelează cu Statele Unite ale Americii. Penultimul act se desfășoară joi (04.08), la Tokyo.

Foto: FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *