Antonis Constantinides s-a despărțit de Dinamo. El a semnat în Ungaria!

Antonis Constantinides s-a despărțit de Dinamo București. Cipriotul s-a întors la Egis Kormend, în primul eșalon baschetbalistic al Ungariei. Mutarea a fost anunțată pe cale oficială de clubul maghiar.

Constantinides preluase funcția de antrenor la Dinamo în vara anului 2020. Bucureștenii au ratat calificarea la turneul final al Cupei României și se situează pe locul 9, cu 6-7 la general, la egalitate cu locurile 7 și 8 în Liga Națională la jumătatea sezonului regulat. Cel mai notabil rezultat din cariera lui Antonis are legătură cu România, în sezonul 2014/15. Este vorba despre locul 3 în FIBA EuroChallenge, la cârma Energiei Târgu Jiu.

Fost jucător de baschet în liga din Cipru, Constantinides și-a început cariera de antrenor în anul 2004, imediat după ce a renunțat la cea de jucător. El a condus următoarele echipe: Omonia Nicosia, Phillips College, ETHA Engomis, APOEL, Sigal Prishtina, Rethymno Cretan Kings, EGIS Körmend, naționala U16 a Ciprului și prima reprezentativă a Albaniei. De asemenea, a antrenat echipa națională a Ciprului la baschet feminin.

Palmaresul lui Constantinides cuprinde trei titluri de campion al Ciprului, unul în Kosovo, câte o cupă națională în Cipru și Kosovo, respectiv o Ligă Balcanică.

Kormend are 11-9 la general și se situează pe locul 7 în clasamentul la zi al campionatului din Ungaria. Constantinides revine la această echipă, una pe care a pregătit-o în perioada martie-decembrie 2018. El le urmează în funcție tehnicienilor sloveni Gasper Potocnik și Ziga Mravljak.

Rămâne de văzut cine va prelua funcția de antrenor principal la cea mai titrată echipă din istoria campionatului masculin al României (22 titluri).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *