Antonis Constantinides a demisionat de la cârma lui Egis Kormend

Antonis Constantinides a demisionat de la cârma echipei maghiare Egis Kormend. Tehnicianul cipriot a decis să renunțe la funcția de antrenor principal după eșecul suferit sâmbătă (03.12), pe terenul lui DEAC Debrecen, scor 90-72.

La ora actuală, Kormend are 5-3 la genral și se situează pe locul al 4-lea din punct de vedere al ratei de succes (62.5%) în primul eșalon din Ungaria. Amintita echipă are două meciuri mai puțin disputate decât celelalte formații aflate în zona locurilor 1-6.

De asemenea, Kormend a participat în FIBA Europe Cup, acolo unde a avut un bilanț de 0-6, fiind una din cele trei echipe care nu au câștigat niciun meci în faza grupelor. Amintim faptul că aventura internațională a lui Kormend a demarat în preliminariile Basketball Champions Leagur, acolo unde a fost învinsă din primul meci.

Sub comanda lui Constantinides, formația aflată aproape de granița cu Austria a disputat finala campionatului din Ungaria în sezonul 2021/22. Kormend a reușit chiar să se apropie la un singue meci de titlul național, având 2-1 la general în finala cu rivala regională, Falco Szombathely, dar în cele din urmă a pierdut cu 2-3.

Conducerea lui Egis Kormend a anunțat că acceptă demisia lui Constantinides, căruia îi mulțumește pentru contribuție și îi urează succes în continuarea activității profesionale. Acesta a fost cel de-al 2-lea mandat al lui Antonis Constantinides la gruparea maghiară. El a preluat pe Kormend a 2-a oară despărțindu-se de Dinamo București la jumătatea sezonului 2020/21.

Totodată, Egis Kormend a anunțat că secunzii Kocsis Tamás și Németh Levente au preluat cârma echipei. Acestora li se va oferi oportunitatea de a o ghida până la încheierea sezonului 2022/23.

Menționăm cu Ungaria parcurge la modul general vremuri tulburi, sportul fiind una dintre cele mai afectate ramuri ale unei activități sociale normale. Majoritatea cluburilor din Ungaria resimt criza prin care trece întreaga țară, antrenamentele echipelor profesioniste desfășurându-se prin săli de școli, arenele sportive funcționând cu economii masive de energie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.