Andrei Vatutin: „Shengelia a solicitat de la bun început să i se permită să joace pentru echipa națională a Georgiei. CSKA Moscova a fost de acord cu acest lucru!”

Andrei Vatutin, președintele lui CSKA Moscova, a declarat că Tornike Shengelia beneficiază de sprijinul clubului din capitala Rusiei și că în urma negocierilor dintre părți s-a ajuns la un acord cu privire la permisiunea acordată jucătorului de a evolua pentru echipa națională a Georgiei. Amintitul oficial a răspuns astfel în cel mai bun mod posibil președintelui Georgiei, care s-a declarat deranjată de opțiunea lui Shengelia de a semna cu echipa cunoscută drept a armatei rusești.

Iată ce a declarat Vatutin pentru publicația sports.ru:

„Am luat la cunoștință că există un mix în ceea ce privește modul în care venirea lui Tornike la CSKA Moscova este percepută în Georgia. Aș vrea să precizez că noi activăm în domeniul sportului, iar activitățile noastre nu au absolut nimic în comun cu politica. Activăm în sportul profesionist și ne focusăm exclusiv asupra bucuriei pe care o aducem pasionaților de baschet.

Pe această cale vreau să fac o precizare foarte fermă: primul lucru adus în discuție de reprezentanții lui Tornike Shengelia în negocierile cu CSKA Moscova a fost legat de a i se permite să participe la acțiunile echipei naționale a Georgiei. Lucru cu care organizația noastră a fost întru totul de acord. La modul personal, eu am un respect deosebit pentru această țară și istoria ei.

Totodată, doresc să reamintesc oamenilor că în trecutul nu foarte îndepărtat, CSKA Moscova a avut sub contract alți doi jucători gruzini. Este vorba despre Giorgi Tsintsadze și Manuchar Markoishvili. Dincolo de colaborarea impecabilă pe care am avut-o la nivel personal și profesional cu aceștia, trebuie să precizez că ei au evoluat pentru echipa națională a Georgiei în perioada în care s-au aflat sub contract cu CSKA.

Așteptăm că mare drag cât mai mulți compatrioți ai lui Tornike la meciurile lui CSKA Moscova.”

De asemenea, Tornike Shengelia a emis un comunicat oficial cu privire la situația iscată de președintele Georgiei, care a ținut să facă un comentariu negativ la adresa jucătorului și a deciziei acestuia de a semna, din postură de căpitan al echipei naționale a Georgiei cu o echipă de club recunoscută drept a armatei rusești.

Iată conținutul acestui comunicat:

„În primul rând, aș dori să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut. Sper să vă pot mulțumi personal!Aș dori să subliniez faptul că nu fac această afirmație pentru a mă justifica cuiva. Este dificil să explici ceva unei persoane atunci când nu vrea să audă nimic și nici nu se gândește să își schimbe opinia formată.

Nu pot explica acestei persoane cum m-am simțit când aveam 10-11 ani și am stat cu ochii închiși în timpul imnului național al echipei naționale a Georgiei și mi-am imaginat că mă aflu între jucătorii de pe teren.

Nu pot explica acestei persoane ce înseamnă pentru mine să urmăres echipa națională a Georgiei la TV, ce sentiment teribil este atunci când ești în vârful carierei tale, dar nu poți ajuta echipa națională și țara, pentru că părți terțe au decis acest lucru în locul meu.

Nu pot explica câtă bucurie și fericire am avut acum câteva zile, când am devenit campion al Spaniei și asta mi-a oferit ocazia să ridic drapelul Georgiei! Mergând la una dintre cele mai bune echipe din Europa, îmi va oferi mai multe șanse de câștig, ceea ce va crește probabilitatea de a glorifica drapelul nostru, al Georgiei.

Nu pot explica fericirea atunci când una dintre cele mai bune echipe din Europa îmi respectă patriotismul și îmi oferă ocazia să vin la fiecare meci al echipei naționale.

Repet. Eu, Tornike Shengelia, am fost, sunt și voi fi purtătorul spiritului gruzin peste tot, până în ultimul moment și niciun comentariu sau declarație nu poate schimba acest lucru!

Voi trece umil prin acest proces, pentru că Dumnezeu este de partea mea. Eu răspund doar în fața Lui, El știe cine sunt.”

Observăm, așadar, din nou, că o situație ce nu are legătură cu politica s-a transformat în ceva extrem de deranjant, în special pentru cel direct afectat, de cineva care nu poate să gândească dincolo de limitele domeniului în care activează. Un simplu contact la nivel personal al adiministrației prezidențiale gruzine către Tornike Shengelia ar fi prevenit această situație.

Citiți și

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *