Andrei Mandache: „Fereastra liberă pe care am avut-o până la turneul de cupă a fost benefică pentru noi”

Unul dintre cei mai rutinați jucători din baschetul românesc este Andrei Mandache. Autor al unui triple-double la FIBA EuroBasket 2017, baschetbalistul originar din Arad, în vârstă de 33 ani, evoluează pentru Steaua București.

Fost câștigător al Cupei României alături de Gaz Metan Mediaș, Mandache parcurge cel mai bun sezon al carierei sale din punct de vedere statistic. Acesta prefațează turneul final din acest an, găzduit la BT Arena din Cluj-Napoca. Iată ce părere are fostul căpitan al echipei naționale despre acest eveniment:

„Mă aștept la un turneu greu, ciudat, dar reușit pentru toată lumea. Spun asta ținând cont de contextul actual al pandemiei și al faptului că toate echipele vin după o pauză de competiție foarte lungă.”

Mandache a vorbit despre duelul din sferturile de finală, acolo unde Steaua se duelează cu SCM U Craiova:

„Meciul cu Craiova va fi unul interesant, însă total diferit față de întâlnirile anterioare, asta deoarece miza este mult mai mare față de o etapă din sezonul regulat. Craiova este o echipă bună, în formă, cu un nucleu foarte bun de jucători, care și-a arătat valoarea încă de la începutul acestui sezon puțin mai ciudat. Să nu uităm faptul că a obținut calificarea la turneul final fără a înregistra înfrângere.”

Jucătorul militarilor a vorbit și despre perioada de pauză scursă de la ultimul meci oficial disputat:

„Fereastra liberă pe care am avut-o până la turneu a fost una benefică pentru noi deoarece ne-a oferit ocazia să consolidăm și mai mult schimbările care au venite odată cu noul antrenor.”

În patru apariții la turneul de calificare din Cupa României, desfășurat la Oradea, în luna noiembrie 2020, Andrei a avut medii statistice de 5.8 puncte, 2.8 pase decisive, 1.3 intercepții și 1.3 recuperări în aproape 19 minute pe partidă pentru 4.8 la eficiență. În Liga Națională, Mandache are medii stagionale de 11.5 puncte, 4.2 pase decisive, 3.6 recuperări și 3.4 intercepții în aproape 28 minute pe apariție pentru 14.9 la eficiență.

foto: Manases Sandor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *