Andrea Trinchieri va fi noul antrenor al lui Bayern Munchen

Andrea Trinchieri va fi noul antrenor al lui Bayern Munchen. Tehnicianul italian a declinat propunerea lui Partizan Belgrad de reducere a salariului cu 20% și a acceptat oferta bavarezilor. Informația nu este oficială pentru moment.

Indiciile sunt însă foarte clare. Trinchieri urmează să reia colaborarea cu Daniele Baiesi, compatriotul său, alături de care a lucrat la Brose Bamberg. De altfel, amintita grupare a dominat baschetul german în perioada în care cei doi italieni au condus destinele echipei din Bamberg.

În vârstă de 52 ani, Trinchieri este una dintre mințile sclipitoare ale baschetului european. Un specialist al pick and roll și un tactician rafinat, italianul este și unul dintre oamenii cu ochi format pentru recunoașterea și aducerea în Europa a unor jucători americani care au strălucit pe bătrânul continent.

Cariera lui Trinchieri în antrenorat a demarat în 1998, în calitate de antrenor asistent la Olimpia Milano. După șase ani a preluat funcția de antrenor principal la Triboldi. Ulterior a condus pe Juvecaserta, Veroli și Cantù. În vara anului 2013 a preluat funcția de antrenor principal la Unics Kazan, unde a petrecut un sezon. În paralel a fost antrenor al echipei naționale a Greciei. Între 2014 și 2018 a fost antrenor principal la Brose Bamberg, iar în ultimii doi ani a ghidat pe Partizan Belgrad.

Palmaresul lui Trinchieri cuprinde cinci sezoane în Euroligă, cu 42 victorii din 92 meciuri. El are trei titluri de campion al Germaniei, două cupe ale Serbiei, o cupă a Rusiei și una a Germaniei. A câștigat liga a 2-a în Italia, respectiv SuperCupa Italiei, a Germaniei și a Ligii Adriatice. A triumfat de două ori în Cupa Serbiei și a fost desemnat antrenorul anului în Italia de două ori, respectiv al EuroCup o dată.

Pe scurt despre secția de baschet a lui Bayern Munchen

Trinchieri avea contract pe sezonul 2020/21, dar a exercitat opțiunea de a ieși din contractul cu Partizan pentru a antrena la nivel de Euroligă. Antrenorul italian va opri astfel seria de antrenori ex-iugoslavi care s-au aflat la cârma lui Bayern în ultimii ani.

În ultimii ani, la cârma echipei din Munchen s-au aflat următorii tehnicieni: Svetislav Pesic, Sașa Djordjevic, Emir Mutapcic, Dejan Radoncic și Oliver Kostic. De altfel, secția de baschet este condusă de către un sârb-german. Este vorba despre fiul lui Svetislav Pesic, Marko. Acesta beneficiază de încredere deplină din partea conducerii administrative a clubului.

La ora actuală, după retragerea lui Uli Hoeness, Bayern Munchen este condusă de Herbert Hainer. Acesta este fostul CEO al companiei Adidas-Group, unul dintre acționarii clubului bavarez.

Bayern Munchen a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului final al Bundesligii germane. Acest insucces a completat un sezon sub așteptările bavarezilor. Aceștia se situau pe ultimul loc, la egalitate cu debutanta Zenit St. Petersburg în Euroligă. De asemenea, Bayern a ratat obiectivul și în Cupa Germaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *