Anadolu Efes revine de la -12, iar Shane Larkin strălucește la final de meci în confruntarea cu Fenerbahce

Anadolu Efes Istanbul a revenit spectaculos în sfertul 4 și a învins Fenerbahce Beko Istanbul, scor 89-84, în etapa a 12-a din Euroliga masculină – ediția 2021/22. Deținătoarea trofeului a realizat un parțial de 33-17 în ultimele zece minute de joc efectiv.

Formația învingătoare a înscris ultimele opt puncte ale partidei. Întâi a înscris Adrien Moerman, francezul fiind faultat de Jan Vesely la o acțiune la care acesta a fost descalificat pentru cinci greșeli personale. Apoi, Shane Larkin a punctat pe pătrundere și a adus pe Efes definitiv la conducre, după care Vasilije Micic a transformat de la linia de pedeapsă pentru ca Tibor Pleiss să stabilească rezultatul final cu un procedeu de pivot.

Fener s-a desprins la un maxim de 12 puncte în două rânduri, cel mai târziu în minutul 32 al partidei. Shane Larkin a înscris 11 puncte, iar Vasilije Micic a adăugat opt pe revenirea lui Efes din finalul partidei.

Shane Larkin a totalizat 25 puncte, cu 8/12 la aruncările din acțiune. El a adăugat 7 pase decisive și 2 intercepții. La finalul partidei, antrenorul Ergin Ataman a declarat următoarele despre jucătorul american:

„Diferența a fost Shane Larkin. Noi avem privilegiul de a-l avea pe acest jucător în echipă. Din fericire el a reacționat și a jucat ca un star. Ceea e el chiar este. Din păcate am pierdut multe posesii, în special Micic a făcut greșeli incredibile. Pe de altă parte ne-am apărat exemplar și am obținut victoria cu momentele de sclipire din jocul lui Shane.”

De cealaltă parte, Marial Shayok a reușit un record personal al carierei. El a totalizat 18 puncte în 21 minute de joc. Acest jucător a terminat cu 4/4 la aruncările de trei puncte în condițiile în care nu marcase niciun coș de pe semicerc din etapa a 5-a. Shayok avea 3/14 la semicerc în acest sezon la semicerc înaintea acestui meci.

Anadolu Efes Istanbul obține a 4-a victorie consecutivă, iar Fenerbahce Beko Istanbul suferă al 4-lea eșec în succesiune. Efes are 6-6 la general, iar Fener a ajuns la 3-9.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *