Anadolu Efes Istanbul se îndepărtează de playoff-ul Euroligii după un nou eșec pe teren propriu

Anadolu Efes Istanbul a suferit un nou eșec pe teren propriu. Câștigătoarea ultimelor două ediții, echipa care a dominat în manieră autoritară sezonul suspendat de pandemie și cea care a fost principala forță din baschetul european la nivel de club în ultimii patru ani, se află în afara pozițiilor de playoff-ul în Euroliga masculină – ediția 2022/23 cu cinci etape rămase de disputat.

Formația antrenată de Ergin Ataman a fost învinsă pe teren propriu, scor 84-97, de Partizan Belgrad, una dintre rivalele directe la accederea între primele opt echipe ale Europei în actuala stagiuni. Meciul s-a desfășurat joi (16.03), la Sinan Erdem Dome, în prezența a 14.000 spectatori.

Efes a pornit ca din pușcă și a lăsat impresia pe parcursul primei secvențe că este determinată să nu mai facă concesii în condițiile în care a avut un sezon cu oscilații abrupte atât pe plan continental, cât și în competiția internă. Turcii s-au desprins la 12 puncte în primele zece minute, însă Partizan a reacționat în sfertul al 2-lea.

Trupa pregătită de Zeljko Obradovic a terminat prima jumătate în avantaj, scor 39-34. Sârbii erau în avantaj și la intrarea în sfertul decisiv, scor 63-61. ultimul act a revenit vizitatorilor, autori ai unui parțial de 34-20 prin intermediul căruia au completat o săptămână perfectă, începută cu victoria din Liga Adriatică, repurtată asupra Stelei Roșii Belgrad.

Partizan a terminat meciul de la Istanbul cu 28/28 la linia de pedeapsă! Interesant este că Anadolu Efes a avut jumătate din vizitele adversarului la libere. Învingătorii au avut 62% la aruncările de două puncte și 47% la semicerc. De notat însă faptul că belgrădenii au contabilizat doar 11 pase decisive pe tot parcursul unui meci în care au fost aproape de 100 puncte marcate.

Kevin Punter a reușit 19 puncte, Mathias Lessort a adăugat 17 puncte, 7 recuperări, Zach LeDay a terminat cu 16 puncte, James Nunnally a livrat tot 16 puncte, iar Aleksa Avramovic a bifat 14 pentru Partizan. De cealaltă parte, Will Clyburn a reușit 22 puncte, 8 recuperări, Elijah Bryant a adăugat 16 puncte, iar Vasilije Micic a terminat cu 15 puncte, 5 pase decisive.

Finalul dominației lui Anadolu Efes Istanbul este confirmat de ieșirea publică a lui Shane Larkin pe Twitter, acolo unde a atacat în termeni duri decizia lui Ergin Ataman de a-l limita la doar 22 minute de joc într-un meci crucial pentru echipa turcă.

Anadolu Efes Istanbul a ajuns la 14-15 și se situează pe locul al 11-lea în Euroligă. Turcii mai au șanse de calificare, dar nivelul de joc al echipei pregătite de Ergin Ataman nu o recomandă deloc pentru o prezență în playoff.

Partizan Belgrad are 16-13 și se situează pe locurile 6-7, la egalitate cu Maccabi Tel-Aviv. Formația din capitala Serbiei va obține automat dreptul de participare în următoarea ediție a Euroligii masculine dacă se califică în playoff.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.