Anadolu Efes Istanbul s-a calificat în F4-ul Euroligii masculine pentru a 3-a oară consecutiv

Anadolu Efes Istanbul s-a calificat la Final Four-ul Euroligii masculine pentru a 3-a oară consecutiv. Deținătoare a trofeului, formația antrenată de Ergin Ataman a depășit AX Olimpia Milano, scor general 3-1. Meciul 4 a avut loc joi (28.04), la Sinan Erdem Sports Hall, în prezența a peste 15.000 spectatori. Rezultatul final a fost de 75-70.

Similar precedentelor partide, echilibrul și schimbările de situație au făcut deliciul publicului. Turcii au început mai bine, însă elevii lui Ettore Messina au marcat 32 puncte în sfertul al 2-lea, încheind repriza în avantaj minim, scor 42-43.

Pe parcursul reprizei secunde s-a păstrat suspansul. Efes a început mai bine a 2-a jumătate a confruntării, dar Milano a reacționat și s-a instalat la conducere în debutul secvenței decisive. Gazdele au restabilit egalitatea la 68 cu trei minute înainte de final. De aici și până la încheierea partidei formația turcă a marcat șapte aruncări libere din opt executate, în timp de italienii au avut mai multe șanse foarte bune de a marca irosite.

Tibor Pleiss a avut o seară de senzație. Pivotul german a totalizat 25 puncte, 5 recuperări, iar Vasilije Micic l-a secondat cu 20 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. În plus, Shane Larkin a terminat cu 8 puncte (0/6 la semicerc), 7 pase decisive și 5 recuperări pentru Anadolu Efes. Luigi Datome a replicat cu 21 puncte, iar Kyle Hines a adăugat 10 puncte, 12 recuperări pentru Olimpia Milano.

Anadolu Efes Istanbul este a 2-a echipă calificată la Final Four-ul de la Belgrad. Prima este Real Madrid. Turcii au jucat finala în 2019, se situau pe primul loc în clasament la momentul suspendării sezonului în 2020 și au câștigat trofeul în 2021.

Vineri (29.04) este programat Meciul 4 în celelalte serii:

  • Bayern Munchen vs FC Barcelona – ora 21:45
  • AS Monaco vs Olympiacos Pireu – ora 22:00

În ambele serii scorul general este de 2-1 în favoarea echipei care va juca Meciul 4 în deplasare.

Foto: Anadolu Efes Istanbul SK (Twitter)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.