Anadolu Efes Istanbul învinge în ultima secundă pe Panathinaikos Atena

Adrien Moerman a înscris un coș de trei puncte în ultima secundă a meciului dintre Anadolu Efes Istanbul și Panathinaikos Atena, din cadrul etapei a 22-a în Euroliga masculină – ediția 2021/22. Francezul a adus astfel victoria pentru deținătoarea trofeului. Rezultatul final a fost de 82-81.

Partida a cuprins numeroase schimbări la conducere. Efes a terminat primul act în avantaj de cinci puncte, însă Panathinaikos a plecat la vestiare cu un avantaj de o posesie, scor 42-39. După pauză situația s-a schimbat în favoarea turcilor, iar scorul a devenit 65-62 cu zece minute rămase de disputat.

Ultimul act a consemnat noi schimbări de situație. Au fost patru situații de egalitate, ultima la 78-78, însă Daryl Macon Jr a reușit un un coș din acțiune, iar Okaro White a marcat o aruncare liberă pentru a duce scorul la 81-79 în favoarea lui Panathinaikos Atena.

Ergin Ataman a cerut timp de odihnă, mingea a ajuns la Vasilije Micic care a efectuat un skip pass în colțul terenului către Tibor Pleiss. Pivotul german a atras dublajul și a întors mingea în 45 grade către Adrian Moerman. Francezul a transformat aruncarea cu sânge rece pentru a consfinți victoria lui Anadolu Efes Istanbul.

Victoria lui Anadolu Efes Istanbul s-a consemnat grație unei aruncări de trei puncte la capătul unul meci în care a avut doar 25% la acest procedeu. Turcii au înscris șapte coșuri de la mare distanță, Adrian Moerman având trei astfel de reușite.

Vasilije Micic a totalizat 20 puncte, 6 pase decisive, Adrien Moerman a adăugat 15 puncte, 5 recuperări, Bryant Dunston a terminat cu 14 puncte, 4 intercepții, iar Shane Larkin a izbutti 11 puncte, 5 pase decisive pentru învingători. În replică, Nemanja Nedovic a reușit 20 puncte, 6 recuperări, Daryl Macon Jr a adăugat 17 puncte, iar Okaro White a avut 15 puncte, 8 recuperări pentru Panathinaikos.

Anadolu Efes Istanbul are 10-10 la general în urma acestui meci. În schimb, Panathinaikos Atena are 4-15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.