Anadolu Efes Istanbul a câștigat Euroliga masculină – ediția 2020/21

Anadolu Efes Istanbul a câștigat Euroliga masculină – ediția 2020/21. Probabil cu un an mai târziu decât a fost așteptat, trofeul ajunge din nou în Turcia, după cel câștigat de Fenerbahce în 2017. În finala de la Koln, formația antrenată de Ergin Ataman a depășit pe FC Barcelona cu scorul de 86-81.

Partida demarase favorabil catalanilor, dar turcii au reacționat în sfertul al 2-lea și au preluat inițiativa. Ei conduceau la jumătatea partidei cu scorul de 39-36. Jocul ofensiv al lui Efes a fost impresionant pe tot parcursul secvenței a 3-a. Turcii s-au desprins la peste zece lungimi, dar Barcelona a refuaztă să se predea și a reușit să anuleze deficitul. Nikola Mirotic a egalat situația la 69, la jumătatea secvenței decisive.

Vasilije Micic și Shane Larkin au ieșit la rampă în momentele cruciale și au făcut diferența în faza ofensivă. Ambii au pus puncte importante pe tabela de marcaj, Barcelona neavând soluții să mai replice. Totul într-o seară în care aruncarea sde la distanță a fost o problemă majoră pentru turci.

Vasilije Micic a totalizat 25 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, Shane Larkin a produs 21 puncte, 3 pase decisive, 2 intercepții, iar Sertac Sanli a încheiat cu 12 puncte pentru învingători. În replică, Cory Higgins a totalizat 23 puncte, Kyle Kuric a adăugat 18 puncte, iar Brandon Davies a terminat cu 17 puncte, 11 recuperări pentru FC Barcelona.

Tandemul Micic – Larkin a fost recompensat cu titlul de MVP al finalei. De notat că Vasilije Micic a primit trofeul de cel mai bun jucător al turneului final de la Koln. Aceste distincții vin în completarea trofeului de MVP al sezonului competițional 2020/21 pentru baschetbalistul originar din Serbia.

Anadolu Efes Istanbul obține primul trofeu de Euroligă din istorie. În sezonul 2017/18 a fost ultima clasată în faza regulată a Euroligii, iar un an mai târziu pierdea finala în confruntarea cu CSKA Moscova. În sezonul 2019/20 a dominat copios întrecerea, dar pandemia a suspendat activitatea sportivă în Europa. Sezonul 2020/21 a început problematic, Efes având 8 victorii și 9 înfrângeri la jumătatea fazei regulate. A terminat pe podium, iar în Final Four a câștigat trofeul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.