Alhaji Mohammed inclus în Hall of Fame-ul singurei echipe franceze care a câștigat Euroliga

Alhaji Mohammed, de două ori campion și de trei ori finalist al Ligii Naționale de baschet masculin, a fost inclus în Hall of Fame-ul lui Limoges CSP. Anunțul a fost făcut vineri (03.04) pe pagina oficială de facebook a celebrei grupări franceze.

Mohammed are 38 ani și are dublă cetățenie ghaneză-americană. El a jucat pentru Limoges între 2008 și 2010. Alhaji a ajutat amintita echipă să obțină promovarea în primul eșalon baschetbalistic al Hexagonului în 2010.

Înalt de 1.93 metri, Mohammed evoluează cu precădere la poziția 2. El a evoluat de-a lungul timpului și la pozițiile 1 și 3. Este absolvent al celebrei universități Louisville, unde a jucat sub comanda lui Rick Pitino. Cariera profesionistă a lui Alhaji cuprinde 16 sezoane, incluzând angajamente în Spania, respectiv Franța.

Are două titluri de campion al României, alături de CSU Asesoft Ploiești. De asemenea, a câștigat campionatul în Ungaria, respectiv cupa în Olanda, respectiv supercupa în Kuwait. De notat că Alhaji este fratele lui Nazr Mohammed, fost jucător în NBA.

🏆 CSP LEGENDS (3/5)Et notre troisième légende qui rejoindra le Hall of Fame du club eeeeeeeeest…..Alhaji Mohammed…

Posted by Limoges CSP – Page Officielle on Friday, April 3, 2020

Alhaji Mohammed este cel de-al 3-lea dintre cele cinci personalități din istoria clubului verde inclus în Hall of Fame. Primii doi nominalizați sunt Clarence Kea (a evoluat pentru Limoges între 1986 și 1988) și Hugues Ocansey (a evoluat pentru Limoges în anii 80 și 90). Ceilalți doi urmează să fie anunțați.

Limoges CSP a luat ființă în anul 1929, având așadar o istorie de peste 90 ani în baschetul francez. Această grupare are 11 titluri de campioană, două Leaders Cup, o cupă și o supercupă a Franței.

De asemenea, este singura grupare din istoria baschetbalistică a Franței care a câștigat Euroliga masculină. Limoges a cucerit acest trofeu în 1993, având alte două prezențe la Final Four (1990 și 1995). În plus a cucerit Cupa Saporta (1988) și FIBA Korac de trei ori (1982, 1983 și 2000).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *