Adunarea Generală de Alegeri a Federației Române de Baschet a fost convocată pentru data de 3 august 2021

Joi (24.06), la Arena de Baschet din București, s-a desfășurat Adunarea Generală ordinară. În cadrul acesteia s-a stabilit data la care se va reuni Adunarea Generală de Alegeri pentru funcțiile de președinte, vicepreședinți și membri ai Consiliului Director din cadrul forului ce guvernează jocul de baschet pe teritoriul României.

Așadar, alegerile pentru funcțiile menționate se vor desfășura în cadrul Adunării Generale de Alegeri în data de 3 august anul curent.

Amintim faptul că pe parcursul acestui an calendaristic au existat alte două date fixate pentru convocarea și organizarea Adunării Generale de Alegeri a noii conduceri a Federației Române de Baschet.

La ora actuală, Ministerul Tineretului și Sportului a sistat finanțarea Federației Române de Baschet.

Pentru funcția de președinte ale Federației Române de Baschet sunt patru candidați la ora actuală. Aceștia sunt:

  • Ștefan Sandulache
  • Virgil Stănescu
  • Carmen Tocală
  • Adrian Voinescu

Înscriși inițial în cursă, Cătălin Burlacu și Stevlana Drăgușin au decis să se retragă și să se alăture campaniei susține de către doamna Tocală.

Este încă neclar cine sunt candidații pentru funcțiile de vicepreședinți, respectiv pentru cele de membri în Consiliul Director al Federației Române de Baschet.

De notat că Horia Păun a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Baschet în data de 16 iunie anul curent. Acesta a condus baschetul românesc în două mandate consecutive, cel mai important moment în cei opt ani în care s-a aflat în funcția de președinte fiind găzduirea unei grupe FIBA EuroBasket 2017 la Cluj-Napoca, respectiv a două grupe de la Women’s EuroBasket 2015 la Timișoara și Oradea.

Următorul mandat de conducere a Federației Române de Baschet se va întinde pe intervalul 2021-2025.

Un răspuns la „Adunarea Generală de Alegeri a Federației Române de Baschet a fost convocată pentru data de 3 august 2021”

  1. Domnule Micinic, o întrebare la care, așa cum Vă cunosc, sunt sigur că voi primi un raspuns ADEVĂRAT nu ” politicaly correct”, deci întrebarea:
    Privind NUMELE presupușilor candidați:
    DE CÂND ALFABETUL ÎNCEPE CU LITERA „V”? Mulțumesc.Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *