Adam Hanga se teme de o accidentare mai mult decât de coronavirus

Adam Hanga, cel mai important jucător de baschet maghiar al ultimilor ani, component de bază al lui FC Barcelona, grupare alături de care evoluează în Euroligă și Liga ACB, este reticent în ceea ce privește participarea la turneul final al campionatului Spaniei, programat pentru a 2-a jumătate a lunii iunie.

El se teme mai mult de o accidentare decât de posibilitatea infectării cu noul coronavirus. Hanga spune că mai mulți jucători sunt de aceeași părere.

„Mă tem mai mult de o accidentare. Am 31 ani, iar în trecut am suferit accidentări. Îmi cunosc corpul mai bine decât oricine altcineva și după două luni de izolare îmi este foarte dificil să ajung la nivelul necesar pentru a juca la un turneu cu 5-7 meciuri în 13 zile. Din punct de vedere fizic îmi va fi foarte dificil. Mă număr între jucătorii care se tem mai mult de o accidentare decât de infectare cu acest virus. Nu este o situație ideală pentru jucători, dar nu avem de ales, va trebui să ne adaptăm.”

Referitor la turneul final al Ligii ACB, Hanga a spus:

„Este dificil să spui că este corect acest format pentru o echipă aflată pe primul loc la momentul suspendării competiției. Pe de altă parte, dacă privim în Europa, Efes se situa pe primul loc în Turcia și în Euroligă, juca superb și avea toate șansele să câștige ambele competiții. Noi măcar avem șansa să jucăm pentru un trofeu. Am făcut o treabă bună, consider că am jucat bine, dar până la ora actuală nu am câștigat nimic în actualul sezon.

Asta este situația. Nu e ideală, nu e corectă, deoarece acest turneu e practic alt campionat și nu mai contează ce am realizat până în martie în Liga ACB. Este însă un trofeu și vom încerca să ne pregătim așa cum putem pentru a-l câștiga.”

În vârstă de 31 ani, înalt de 2.00 metri, Hanga s-a născut și a deprins tainele baschetului în Ungaria. El are tată de origine africană, care însă l-a părăsit când era mic. Adam a jucat în toată perioada juvenilă, dar și în primii patru ani la nivel de seniori pentru Albacomp Szekesfehervar, în țara sa natală. În 2011 a plecat în Spania, unde joacă și în prezent. El a evoluat pentru Manresa și Baskonia. De asemenea, are un sezon în Ungaria. Actualmente, Hanga parcurge al 3-lea sezon alături de Barcelona și cel de-al 9-lea în Liga ACB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.