Actualizare. Mike James va avea cel mai mare contract din istoria baschetului francez

Sosirea lui Mike James la AS Monaco este aproape certă. Presa de specialitate vehiculează deja că este vorba despre cel mai mare contract din istoria baschetului de club din baschetul francez. Potrivit RMC Sport, fundașul în vârstă de 31 ani va încasa 1.4 milioane euro în sezonul 2021/22. Se pare că părțile vor parafa un contract pe un an.

Mulți jucători de baschet francezi au contracte mai consistente, dar ei sunt legitimați la echipe din Euroligă aflate în alte țări. De asemenea, francezii legitimați în NBA sunt posesori ai celor mai mari contracte.

Știrea inițială – 16.09.2021

Mike James va juca în Euroligă în sezonul 2021/22. La distanță de câteva zile de la despărțirea de CSKA Moscova, scorerul american a ajuns la un acord cu debutanta în competiția supremă din Europa, AS Monaco.

Informația nu este încă oficială. Dacă se confirmă, Monaco devine a 5-a echipă de Euroligă din cariera lui James, după Baskonia, Panathinaikos, Milano și CSKA Moscova. Totodată, venirea lui Mike James la monegasci ar aduce un boost important după o vară în care Monaco a reușit câteva transferuri de răsunet precum Donatas Motiejunas, Brock Motum sau Leo Westermann.

În sezonul 2020/21, Mike a bifat 27 apariții în Euroliga masculină având medii statistice de 19.3 puncte și 4.7 pase decisive. El are 31 ani, măsoară 1.85 metri și evoluează la pozițiile 1-2.

Lotul lui AS Monaco în acest moment:

  • Fundași – Rob Gray, Paris Lee, Rudy Demahis, Yakuba Ouattara, Leo Westermann
  • Extreme – Ibrahima Fall-Faye, Will Thomas, Armel Traore, Alpha Diallo, Donta Hall
  • Pivoți – Brock Motum, Donatas Motiejunas, Jerry Boutsiele

Antrenorul principal este muntenegreanul Zvezdan Mitrovic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *