Aco Todorov: „Nu mă voi ascunde în spatele propriilor jucători. Sunt mândru de ei!”

Aco Todorov, antrenorul lui SCM U Craiova, a vorbit la finalul partidei pierdute la Oradea, în prima manșă a sferturilor de finală ale Cupei României la baschet masculin – ediția 2019/20. Ultimul meci de baschet al anului 2019 s-a încheiat cu scorul de 83-72.

Iată ce a spus tehnicianul Craiovei la finalul întâlnirii:

„Două momente au determinat soarta acestui meci. Primul s-a consemnat la finalul primei reprize, când Oradea a marcat ultimele 11 puncte, în condițiile în care noi conduceam cu 44-31. Al 2-lea s-a consemnat în sfertul 4, Oradea marcând ultimele 20 puncte.

Am jucat bine mare parte din timpul de joc (n.r. Craiova a avut avantaj pe tabela de marcaj preț de 25 minute din totalul de 40). Poate nu am fi meritat să pierdem la 11 puncte diferență, dar nu e un secret, jocurile de cupă sunt diferite. Practic suntem la jumătatea acestui meci în acest moment.

Vreau să subliniez faptul că în pofida perioadei dificile pe care o parcurgem, atmosfera în echipă este pozitivă. Desigur, doare că pierdem. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că trebuie să trecem prin aceste momente pentru putea să ajungem acolo unde ne dorim. Cu siguranță vom ieși din această situație impreună. Ne vom învăța lecția și în paralel ne vom cunoaște, individual, mai bine între noi.

Cu siguranță pot să spun că eu nu voi blama jucătorii indiferent ce se întâmplă. Nu știu când se va termina aventura mea la Craiova. Peste o săptămână, o lună, un an, dar cu siguranță nu am să spun un cuvânt negativ despre jucătorii mei. Mai mult, nu voi permite nimănui să-i învinovățească pe jucătorii mei. Oamenii ar trebui să știe cine este responsabil și eu cu siguranță nu mă ascund în spatele jucătorilor. Sunt mândru de ei, indiferent cât se prelungește această perioadă dificilă pentru echipa noastră. Sunt determinat să continui lupta. Mai ales că pe 4 ianuarie avem un meci foarte important, pe teren propriu.

Practic avem trei finale în ultimele trei etape din sezonul regulat. O victorie, cred eu, ne va fi suficientă pentru a ne califica în TOP 6, dacă ea este obținută în etapa următoare. Cu două victorii suntem calificați cu siguranță. Însă dincolo de calcule, în acest meci am arătat că putem să fim competitivi. De altfel, am arătat în fiecare meci acest lucru, chiar dacă am pierdut, cu excepția meciului cu Timișoara – care a fost catastrofal pentru noi. Merităm să fim în TOP 6 și cred că vom reuși acest lucru.

În încheiere doresc să transmit Un An Nou fericit tuturo iubitorilor de baschet de pretutindeni.”

Foto: Roby Boros

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.