A 2-a victorie pentru România în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021

România a obținut cea de-a 2-a victorie din tot atâtea partide disputate în faza a 3-a din precalificările FIBA EuroBasket 2021. Tricolorii au învins, la Ploiești, Slovacia, scor 85-68.

Oaspeții au marcat primul coș al partidei, fiind singurul moment în care au avut inițiativa pe tabela de marcaj. De altfel, România a condus timp de 38 minute și 39 secunde din totalul de 40 minute de joc efectiv.

România a avut 15 coșuri de trei puncte cu un procentaj de 52% la acest procedeu. Deși au terminat cu doar 67% la linia de pedeapsă, acolo unde adversarii au avut 91%, compatrioții noștri au terminat partida cu un plus de 17 puncte pe tabela de marcaj. Acest lucru se datorează procentajului (53%-40%) la aruncările din acțiune. De asemenea, România a avut avantaj la posesii pierdute (9-14), intercepții (8-5), pase decisive (19-13).

Giordan Watson (foto) a fost liderul ofensiv al României. El a fost principalul marcator (19 puncte) și principalul creator (6 pase decisive). Emi Cățe a avut o nouă prestație impresionantă, totalizând 15 puncte, 15 pase decisive (5 ofensive), 4 pase decisive, 2 capace și o intercepție cu 7/8 la aruncările din acțiune, pentru 34 la eficiență.

Bogdan Popa a reușit 10 puncte, Radu Paliciuc a adăugat 9 puncte, Bobe Nicolescu a încheiat cu 9 puncte, iar Alex Olah a terminat cu 7 puncte, 5 recuperări.

În replică, Vladimir Brodziansky a reușit 17 puncte, 9 recuperări și 3 recuperări, iar Michael Fusek a terminat cu 15 puncte, 5 recuperări pentru Slovacia. Naturalizatul Slovaciei, Andre Jones, a avut 10 puncte.

De notat că antrenorul Slovaciei este Zan Tabak, fost câștigător al Euroligii de trei ori consecutiv. Croatul i-a fost antrenor lui Emi Cățe la juniorii lui Real Madrid.

Reamintim că România a învins Cipru cu scorul de 85-70, în urmă cu trei zile, la Nicosia. De notat că victoria cu Slovacia este cu atât mai importantă cu cât tricolorii au avut la dispoziție doar trei zile de a se recupera și pregăti confruntarea. În schimb, elevii lui Tabak au avut la dispoziție o săptămână. Ei învinseseră Cipru, la Bratislava, scor 67-60.

Situația în clasament la jumătatea acestei faze:

  1. România – 2/0 4 puncte
  2. Slovacia – 1/1 3 puncte
  3. Cipru – 0/2 2 puncte

Programul următoarelor meciuri:

Cipru vs Slovacia – miercuri (14.08)
România vs Cipru – sâmbătă (17.08), ora 19:00, la Ploiești
Slovacia vs România – miercuri (21.08), ora 19:00, la Bratislava

Meciul dintre Cipru și Slovacia prezintă importanță maximă pentru România. Concret, dacă Cipru se impune în acest meci, atunci România mai are nevoie de o victorie, fără să mai conteze ce face în celălalt. În schimb, dacă Slovacia se impune în Cipru, atunci România are nevoie de victorie cu Cipru și de o victorie sau înfrângere la cel mult 16 puncte în Slovacia.

Foto: Alina Cojocaru / www.FIBA.basketball

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.