205 jucători s-au înscris în NBA Draft 2020

NBA a anunțat lista completă a jucătorilor care s-au înscris în NBA Draft 2020. Aceasta cuprinde, în total, 205 jucători.

163 dintre aceștia provin din colegii sau instituții de învățământ. Ceilalți 42 sunt jucători cu statut internațional, provenind din alte ligi profesioniste. Între jucătorii internaționali se regăsesc sportivi născuți în Macedonia de Nord, Israel, Spania, Croația, Lituania, Polonia, Italia, Franța, Elveția, Germania, Turcia, Letonia, Estonia, Grecia, Argentina, Canada, Serbia și Ucraina. Lista completă a jucătorilor înscriși poate fi consultată AICI.

Nu este obligatoriu ca aceștia să rămână în NBA Draft. Ei au opțiunea să se retragă, lucru pe care trebuie să-l facă în scris până cu zece zile înainte de eveniment. Este posibil ca jucătorii eligibili să participe în edițiile următoare ale Draft-ului să apeleze la această decizie dacă vor considera sau vor fi sfătuiți să încerce să revină în Draft la o ediție următoare.

NBA Draft 2020 se va desfășura pe data de 25 iunie anul curent. Rămâne de văzut dacă acesta se va putea desfășura în mod tradițional sau se va apela la aceeași variantă precum WNBA Draft 2020, adică online.

James Wiseman (foto), Anthony Edwards, Obi Toppin și LaMelo Ball sunt principalii favoriți să fie aleși cu prima opțiune în NBA Draft 2020. Între jucătorii de loterie (primele 14 opțiune) ar putea să fie și Deni Avdija, din Israel, respectiv Killian Hayes, din Franța. Alți europeni cu șanse reale de a fi selectați în primul tur al NBA Draft 2020 (primele 30 opțiuni) se numără Aleksej Pocusevski și Theo Maledon.

Pe data de 19 mai este programat NBA Draft Lottery 2020. Principale favorite să câștige dreptul primei opțiuni sunt Golden State Warriors și Cleveland Cavaliers, echipe care s-au confruntat în finala NBA de patru ori consecutiv între 2015 și 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.