12 străini au debutat sâmbătă (12.10) în Grupa valorică A din Liga Națională de baschet masculin – ediția 2019/20

12 jucători străini au debutat în Liga Națională de baschet masculin la nivelul Grupei valorice A – ediția 2019/20 în cursul zilei de sâmbătă (12.10). Câțiva dintre ei au avut prestații impresionante.

Steaua București a utilizat cinci jucători străini în victoria cu CSM CSU Oradea, scor 85-83. Fiecare dintre ei a debutat în primul eșalon al României cu această ocazie. Patru au avut un aport consistent la acest succes.

Ronnie Harrell (foto 2) s-a evidențiat cu mai multe procedee. El a înscris 25 puncte, marcând atât de pe semicerc, cât și din apropierea coșului. Acest jucător dispune de un fizic interesant pentru jocul de baschet și a ajutat Steaua să învingă campioana cu 25 puncte și 7 recuperări în 33 minute de joc pentru 28 la eficiență și 8 la +/-.

Keith Clanton (foto 1) este un pivot clasic. Acesta a etalat procedee de joc cu spatele la coș, marcând din mai multe acțiuni unu la unu. El dispune de un fizic impresionant, dar și de cunoștințe evidente în ceea ce privește jocul de baschet. A totalizat 18 puncte, 11 recuperări și a terminat cu 69% la aruncările din acțiune pentru 26 la eficiență și 3 la +/-.

Radosav Spasojevic și Strahinja Jovanovic au contribuit cu câte 16 puncte pentru militari. Primul evoluează la poziția 4, iar cel din urmă la poziția 1. Primul a avut 64% la aruncările din acțiune, însă Jovanovic a terminat cu 3/12 din acțiune, dar a avut 8/8 la linia de pedeapsă.

Jovanovic, Harrell, Spasojevic și Clanton au avut fiecare între 32 și 38 minute de joc la debutul în LNBM. Asta în condițiile în care de cealaltă parte, adică la CSM CSU Oradea, nu a avut nimeni mai mult de 30 minute de joc.

Al 5-lea debutant al Stelei a fost Will Davis. Acesta a bifat zece minute de joc, fără aruncare din acțiune. A terminat cu 2/2 la linia de pedeapsă. Nu a avut recuperări și a încheiat cu 2 puncte și 2 la eficiență.

De cealaltă parte, Aaron Broussard a susținut primul meci în Liga Națională. Venit la Oradea din postură de campion al Poloniei, jucătorul american a avut 18 puncte cu 7/12 din acțiune și 2/3 la linia de pedeapsă în 30 minute de joc pentru 14 la eficiență. El a fost descalificat pentru cinci greșeli personale în această partidă.

BCM U FC Argeș Pitești și SCM Timișoara au folosit câte trei străini noi în confruntarea directă din prima etapă a campionatului. Argeșenii au învins pe Bega cu scorul de 84-71.

Principalul remarcat al partidei a fost Devin Searcy (foto 3). Noul pivot al Piteștiului a avut 21 aruncări din acțiune! El a terminat cu 57% și a bifat 25 puncte, 10 recuperări (7 ofensive), pentru 23 la eficiență. Rar s-a întâmplat ca în România un jucător de poziția 5 să beneficieze de un număr atât de mare de aruncări și de un rol atât de important la finalizare. Rămâne de văzut dacă acesta a fost un caz izolat, de match-up cu pivoții adverși sau Searcy chiar este un pivot foarte mult pus în valoare de echipa piteșteană.

Ceilalți debutanți ai Piteștiului au fost James Washington și Elijah Robinson. Primul a fost titularizat la poziția 1, având 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive pentru 18 la eficiență. Al 2-lea a avut doar șase minute de joc, timp insuficient pentru a se face remarcat.

Adam Mirkovic a avut un debut solid pentru Timișoara în pofida eșecului sufert de noua sa echipă. Acesta a avut 4/4 la două puncte și 3/3 de pe semicerc, alături de 1/2 la linia de pedeapsă pentru 18 puncte în 21 minute de joc. El a adăugat 3 recuperări și a terminat cu 20 la eficiență.

Amaury Gorgemans, pivotul belgian legitimat de Timișoara în această vară, a avut 9 puncte, 9 recuperări în 25 minute de joc. În fine, Troy Franklin a fost principala opțiune a lui Dragan Petricevic la poziția 1. Americanul a jucat 24 minute, perioadă în care a reușit 14 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări pentru 12 la eficiență, fiind descalificat pentru cinci greșeli personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.